Известие

Collapse
No announcement yet.

159 vs. Brera

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
    v8 e 8 c bre
    8С е с 4.7 V8 450 коня ,а аз говорех за 4 литра V8 400 коня.
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Fiat Bravo II 1.4 90hp
    sigpic
    Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
      8С е с 4.7 V8 450 коня ,а аз говорех за 4 литра V8 400 коня.

значи е някаква грешка
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

колко па да се различава предната броня? две черти в краищата.....не говоря буквално, че сваляш еднатъа и слагаш на другата. но като дизайн са доста еднакви, което е леко разочароващо. поне за мен. а и като поведение на пътя едно ГТ 1.9 JTDm 16V има много по-спортно усещане от колкото една Брера 2.4 JTDm. карал съм и двете по един и същи маршрут и смело мога да кажа че Брерата беше доста голямо разочарование...не че не вози или че не върви добре - напротив. просто очаквах еволюция на ГТВ-то а не 159 без багажник и с по-малко междуосие. колата е супер.....опитомена. няма друсане, няма рев, няма простащина, няма грубост и брутализъм.....а аз това очаквах. има 159 без багажник....
        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

брерата Е купе
          Прочети ми отново поста. Хечбеците не са купета. Брерата е хечбек. Следователно.......

Ще дам пример с ГТВ-то: То е купе. Има багажник отделен от пространството в купето. Задното стъкло е статично и под него има подсилваща греда, съществена разлика от хечбека. Просто Брерата е прекалено къса за да се направи купе. Купетата и седаните се различават само в броя врати. Хечбеците са просто различна разновидност конструкции. Затова накратко са разделени (хечбеците от купетата или седание) по простия начин7 2-обемни и 3-обемни .Първи обем е двигателния отсек, Вторият е пространството за пътниците, Третият е Багажен (това са купета и седани). При хечовете Вторият и Третият обем са едно цяло.
          Просто малко пояснение, на някого може да му е полезно
          Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 00:18.
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
            Прочети ми отново поста. Хечбеците не са купета. Брерата е хечбек. Следователно.......

Ще дам пример с ГТВ-то: То е купе. Има багажник отделен от пространството в купето. Задното стъкло е статично и под него има подсилваща греда, съществена разлика от хечбека. Просто Брерата е прекалено къса за да се направи купе. Купетата и седаните се различават само в броя врати. Хечбеците са просто различна разновидност конструкции. Затова накратко са разделени (хечбеците от купетата или седание) по простия начин7 2-обемни и 3-обемни .Първи обем е двигателния отсек, Вторият е пространството за пътниците, Третият е Багажен (това са купета и седани). При хечовете Вторият и Третият обем са едно цяло.
            Просто малко пояснение, на някого може да му е полезно
            Е тва е обяснение.

Comment

brеra се води клас купе

на 3-4 ферарита по същия начин са един обем багажника и предната част на купет

я ми кажи сега - те hatchback ли са ?

ако прочетеш дефиницията на купе в уики и още няколко места , ще видиш, че различните производители използват думата по различен начин, като НАЙ-ЧЕСТО е използвана за седан с по-малко врати.. иначе е свободна интерпретация

самата брера е посочена във всеки един каталог / сайт като купе
              Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 10:54.
              sigpic
              днес съм в почивка ---

Comment

ако прочетеш дефиницията на купе в уики и още няколко места
                чукчи писатель
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

задълбаваме в някакъв безсмислен спор! В крайна сметка и CLS -а на Мерцедес се води четириврато купе, което е като суха вода малко ама.....
                  няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

На това нещо май му се казва корпоративна идентичност съчетано с намаляване на разходите. Тази предница "продава" и мисля, че за това са ги направили почти еднакви. Иначе евала, Брера-та е много готина, ама що не е маааалко по-лека ...
                    146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Боби 33 е обсолютно прав....

абе ей интернет самозабравани.. ако в уики пише да пиете вода от пишките си.....

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                      Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
                        Боби 33 е обсолютно прав....

абе ей интернет самозабравани.. ако в уики пише да пиете вода от пишките си.....

то па да не пише само там

а па как знаех , че ще скочите за това уики..
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

с речника на Оксфорд ще спорите ли ?

coupé

/koopay/ (also coupe /koop/)

• noun a car with a fixed roof, two doors, and a sloping rear.

— ORIGIN originally denoting an enclosed carriage for two passengers and a driver: from French carrosse coupé ‘cut carriage’.
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

ако въобще си спомняте....159 прилича на Брера....а не обратното.
                            sigpic
                            Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                            " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                            "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

А салона е разработен от руски дизайнер - доколкото си спомням се казваше Олга ....някоя си.
                              Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic

Comment

OgyG колата от подписа ти колко коня е?И още веднъж ви благодаря колеги за подромното обяснение.

Comment

Working...
                                X